-Oldtime Jam

Oldtime Jam

Foreningen afholder jamsession på Cafe Mellemrummet – Ravnsborgade 11, København N.

Jammen er en Åben månedlig begivenhed, der som regel finder sted den næstsidste tirsdag i måneden. ( undtagelser kan forekomme )

Der er hverken tilmelding eller entré.

Jam-etikette

Jam-etikette er nemt at blive skræmt af når man læser om det, men man må ikke glemme at det er til for at gøre en jam-aften så god og sjov som muligt.

Dette er en Oldtime Jam. Dvs:

– Vi spiller traditionelle instrumentale melodier (og sange) fra de amerikanske bjerge.

– Oldtime er nært beslægtet med bluegrass, men de 2 skal betragtes som forskellige genre. Den mest markante forskel er, at man ikke spiller solo i oldtime. Man spiller derimod noget der minder om unisont og følger det melodibærende instrument, oftest en fiddle ( violin )

1. Vi har en traditionel tilgang til oldtime og vi spiller det fordi vi elsker det, men også for at udbrede kendskaben til genren, lære af hinanden og lære fra os.  Vær behjælpelig og svar på spørgsmål der måtte komme fra folk der ikke kender genren.

2. Det er en åben jam så alle er velkommne, uanset niveau. Hold øje med at der er plads til at nye folk kan komme til.

3. I oldtime spiller violinerne og banjoerne i forskellige stemninger alt efter toneart. Så lad være med at skifte toneart for ofte. Er vi i A så bliv der i et godt stykke tid. Det er af samme grund også vigtigt at holde melodierne i deres traditionelle toneart.

4. Vær opmærksom på din ejen lyd. Sørg for at du stemmer og at du ikke ikke overdøver den som leder melodien. Hvis du ikke kender melodien/sangen, så hold lidt igen indtil du syntes du kan spille den.

5. Den der starter melodien er også den der stopper den. Det gøres ved at løfte en fod, råbe op eller på anden tydelig vis gøre de andre opmærksomme på at nu er det nok.

6. Pas på såkaldte jam-killers. Hold lidt igen med at starte for mange kompliceret melodier. Såkaldte Crooked tunes og mærkelige melodier er en del af oldtime og skal bestemt være en del af repetoiret, men husk at begyndere også skal have en god aften. Det er god stil at tage en nem melodi efter en svær.

7. Pauserne imellem numrene skal fortrinsvis bruges til at stemme og vælg en ny melodi.  Begræns hvor meget du klimter for dig selv. Vi er her for at spille sammen og en jamsession falder hurtigt fra hinanden hvis der køre forskellige melodier i alle 4 verdenshjørner.

8. STØT MELLEMRUMMET. Det går til gode formål og de er så venlige at lægge lokale til. Så inviter dine venner og køb drikkevarer i rigelige mængder ?

 Jam-liste

Baseret på hvilke tunes der har fungeret rigtig godt på de forrige jams, har vi udarbejdet denne liste med gode jam-tunes.

D-dur.

Julianne johnson
Yellow Rose of Texas
Sally Ann
Eighth of January
Sugar Hill
Seneca Square Dance
Spotted pony
Johnson Boys
Arkansas traveller
Joke on the puppy
Mole in the Ground
Ol jake Gillie
Nicksons farewell

A-dur.

Big eyed rabbit
June appel
Sally Goodin
Fire on the mountain
Groundhog
Sweet Sunny South
Sail Away Ladies
Sourwood Mountain
Chilly Winds
Breaking up Christmas
Cotton Eyed Joe
Ida Red (aka Down the Road)
John Browns Dream
Let me fall
Natchee on the hill
Reubens train
Cold frosty morning
Let me fall
Midnight
Horse and buggie
Puncheon floor
Boating up sandy
Hog fish
Little Dutch girl
Pretty Polly Ann

Hvis du har forslag til melodier så skriv endelig en kommentar i feltet nedenunder.

2 Responses to -Oldtime Jam

  1. Decembers jam på Mellemrummet:

  2. Axel Kanne says:

    Fin, fin hjemmeside. Let at finde rundt på og Behagelig for øjnene. Godt arbejde Tobias 😉

Comments are closed.