Lars-Ivan Anderson (1950-2013)

Lars-Ivan Anderson 1950-2013

Lars-Ivan med hans gamle Martin guitar

Det er med stor sorg at vi denne sommer har mistet Lars-Ivan Anderson. Lars-Ivans død kom som et lyn fra en klar himmel, da han tidligt d. 6 juni pludselig fik et hjertestop. Det var ugen efter vi havde nydt hans selskab til vores årlige jamweekend og dagen efter at han havde afholdt en af sine ugentlige jamsessions i hans hjem i RängSand – hvor hans “Fiddlers Green” musikanneks og hans værksted var et lille stykke af himlen for oldtimemusikere i København og Skåne.

Lars-Ivans musikhule "Fiddlers Green"

Lars-Ivan var altid en stor fornøjelse at være i selskab med, og han blev en meget afholdt del af den danske oldtime scene, da han for en del år siden besøgte os for første gang. Hans smittende gode humør, hans whiskeyflaske og ikke mindst hans “trusty old Martin Guitar” blev uundværlige dele af vores musikarrangementer. De månedlige oldtime jams i København vil aldrig være de samme uden Lars-Ivan.

Lars-Ivan var også en af de mest venlige, gæstfrie og gavmilde mennesker vi nogensinde har mødt. Første gang vi (DAFFs bestyrelsesmedlemmer; Axel og Anne-Marie Kanne og Tobias Enevoldsen – sammen med Jesper Deleuran) tog til Sverige til Lars-Ivans onsdagsjam, tog han os alle med på restaurant til frokost og betalte selvfølgelig hele regningen. Det var umuligt for os at tale ham fra det. Men hans gavmildhed sluttede aldrig. Da der om aftenen var dukket omkring 20-30 mennesker op til jammen, så stod Lars-Ivan klar ved grillen og i køkkenet og ingen gik sultne derfra.

Lars-Ivan har whiskey med. Axel Kanne nyder en tår.

Lars-Ivans død fylder os med sorg og vi vil trøste os ved de utallige gode minder vi har, og ved den store glæde over at have kendt ham.

 

Vores tanker går til Ingela, Johanna og Peter.

 

På vegne af Dansk Amerikansk Folkemusikforening.
– Tobias Enevoldsen, Anne-Marie Kanne, Axel Kanne og Peter Lorichs

Lars-Ivan fremhævede altid fælleskabet i musikken og lod sig smelte ind i baggrunden med solidt backup.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Lars-Ivan Anderson (1950-2013)

 1. Jesper Deleuran says:

  Det er jeg frygtelig ked af. Jeg havde en stående invitation fra ham om at komme over og lege med ham når som helst. Det nåede jeg desværre ikke. Jeg mødte ham første gang på Kattinge, hvor han styrede hen til mig og hilste varmt på mig, som om vi var gamle venner og havde kendt hinanden i lang tid. Jeg er glad og stolt over at han betragtede mig som en ven.
  Han var knap nok et år ældre end mig, men man må jo erkende at man er kommet i en alder, hvor blodpropperne står i kø for at komme til.
  Hvil i fred Lars.

  Kærlig hilsen
  Jesper

 2. Steve Smith says:

  Det er så forfærdelig en besked. Jeg delte værelse med Lars i Kattinge sidste år. Han var, som altid, sød, rar, imødekommende og glad.
  Mine tanker går til hans familie og jer, der kendte ham rigtig godt.
  Han vil blive frygtelig savnet!

 3. Johanna says:

  Min far var den finaste man som fanns, tack för att ni skrev detta.
  Mvh,
  Johanna, Lars dotter

  • Tobias says:

   Kære Johanna

   Din far var et fantastisk menneske og jeg vil altid have gode minder om den tid jeg har haft sammen med ham og hans musik.

   Jeg er ked af at jeg ikke fik nævnt dig i artiklen. Men det er rettet nu.

   Vi er mange danskere der har din familie i vores tanker.

   Kærlig hilsen

   Tobias

   • Johanna says:

    Tack Thomas, det betyder mycket.
    Han älskade musiken och jag är glad att musikvärlden kände samma för honom.
    <3
    Johanna

Comments are closed.